Workshop Competition Class

199

Barbecueën kent voor jou geen geheimen meer. Kern- en dometemperatuur zijn een eitje, je wilt verder gaan. Je wilt ‘KCBS-style’ gaan barbecueën, volgens de regels van het officiële barbecue vak. Niet meer op gevoel, maar afwegen, meten, constant dezelfde kwaliteit opleveren. Wij gaan je daarbij helpen. Natuurlijk hebben wij alle topproducten in huis, van eerlijke slagers tot biologische groente. Want op wedstrijdniveau, wil je alleen het beste van het beste.

Na het behalen van onze workshop, zijn wij ervan overtuigd dat je meer gaat genieten van de barbecue in jouw tuin. Of het nu een gas-, elektrisch-, kolen- of pelletbarbecue is, wij geven jou net dát stukje extra om de volgende barbecuewedstrijd te kunnen excelleren.

Deze workshop duurt circa 12 uur en wordt gegeven door Rene, Wim, Rik en een extra KCBS Barbecue Pitmaster. Deze heeft zijn sporen ruimschoots verdiend op barbecuevlak. De locatie is de Barbecue Barn te Uddel (Meervelderweg 52).
Je gaat samen met de andere deelnemers de volgende KCBS onderdelen behandelen:

• Chicken
• Pork Ribs
• Boston Roast
• Beef Brisket
• En natuurlijk diverse kleine hapjes, om de maag en tijd te vullen!

Wij geven jullie alle benodigde materialen om hier de lekkerste gerechten van te kunnen maken, maar ook de ruimte om de gerechten te personaliseren. Ben je fan van peper, knoflook of extra ui? Voeg toe wat jij wilt, want er is geen ‘goed of fout’ bij het barbecueën.
De barbecues die wij bij deze workshop gebruiken zijn:

Weber Master Touch GBS 57 cm Black. De perfecte ‘klassieke’ barbecue, met de vertrouwde briketten als warmtebron. Een allemansvriend, geschikt voor bijna elke manier van barbecueën.

Traeger Pro Series 34. Een innovatieve pelletbarbecue, waarvan Fonteyn de officiële dealer is binnen Nederland. Stel de temperatuur in, wacht tot de barbecue zijn werk doet en geniet! Barbecueën is nog nooit zo makkelijk geweest.

Traeger Timberline 1300. Het grotere en geëvolueerde broertje van de Traeger Pro Series. Een ovale vorm zorgt voor betere warmteverdeling, terwijl het met pellets een extreem gemakkelijke barbecue is om onder controle te houden.

Grillson Leif Premium. Fonteyn is de enige dealer in Nederland met deze barbecues. Rechtstreeks uit Duitsland geïmporteerd, onze oosterburen staan garant voor kwaliteit! Met extra dik metaal, te bedienen met je smartphone en met 2 thermometers, de nieuwste innovatie op het gebied van barbecue.

Golden’s Cast Iron Cooker. Een kamado van gietijzer. Loeizwaar, maar perfect in temperatuurcontrole. Fonteyn heeft deze kamado’s ontworpen om aan een nieuwe vraag te voldoen, een prijstechnisch gunstigere kamado, die de temperatuur toch perfect kan vasthouden. Golden’s Cast Iron Cooker is hierdoor ontwikkeld. Perfect voor low & slow bereidingen.

Napoleon Prestige Pro 665. Deze gasbarbecue van Napoleon is één van onze alleskunners. Op gas is de temperatuur lastiger te beheersen, maar het gebruiksgemak wordt verhoogd door het simpelweg aansluiten van de gasfles. Een ideale barbecue voor thuis, omdat het binnen enkele minuten op temperatuur is!

Ben je geïnteresseerd in 1 van onze workshops? Bekijk onze agenda en kies de workshop uit die bij je past!

Tijdsduur

12 uur

Niveau

10/10

Prijs

€ 199