BBQ Workshops

Bij binnenkomst van onze BBQ Workshop word je verwelkomd met een bakje koffie of een kopje thee. Daarna mag je een echt ‘bbq lemonade’ proeven en vast een lekkere snack verorberen. Terwijl je daarvan geniet, zullen de gerechten van de dag aan je gepresenteerd worden. Ben je er klaar voor? Dan mag je samen met onze vakkundige pittmasters gaan experimenteren om de beste smaaksensaties tot stand te brengen. Je zult allerlei tips en tricks krijgen om deze BBQ workshop te laten slagen. Samen maken we er een smaakvolle ervaring van, zodat jij vrienden en familie kunt verbazen zodra de barbecue aan gaat! 

BBQ Workshop kwast

BBQ Workshops van F.B.A.

De geur van onder andere steaks, pulled pork en diverse smaken kip zal je tegemoet komen. Dat wordt smikkelen! Er zal een perfecte afwisseling zijn in het vergaren van informatie, het bereiden van gerechten en het vragen stellen aan de onze BBQ specialisten. Tijdens onze barbecue workshop zal perfect aansluiten bij jou kwaliteitsniveau. Er zijn meer dan 5 BBQ Workshops beschikbaar, zodat u altijd de juiste Barbecue workshop kunt vinden! 

 

Na afloop mag je alle recepten en informatie mee naar huis nemen, zodat jij iedereen thuis nog meer kunt laten genieten. Bovendien krijg je een Certificaat van Deelname zodat jij thuis kunt laten zien dat je onze BBQ Workshop hebt voltooid! En mocht het zo zijn dat er iets overblijft, dan mag je het altijd mee naar huis nemen of iedereen thuis te laten genieten van jouw resultaten! Alle barbecue workshops zijn onder aan deze pagina te vinden en natuurlijk op onze agenda

 

Op deze pagina zijn al onze BBQ workshops en bijbehorende informatie te vinden. Ben je geïnteresseerd in 1 van onze BBQ workshops? Bekijk dan onze agenda pagina en voeg de workshop naar keuze toe aan je winkelwagen.

 

Bekijk hier alle workshops van Fonteyn Barbecue Academy

Barbecue Workshop Bachelor

BBQ Workshop Bachelor

Een introductie in de wondere wereld van het barbecueën. Leer van onze specialisten over temperatuurcontrole, verschillende soorten brandstoffen en technieken. Het belangrijkste is echter om samen te leren en te genieten van de lekkerste gerechten.

BBQ Workshop Specialist

specialist

De Specialist workshop is een workshop voor de ietswat gevorderde griller. Je bent bekend met temperatuurbeheersing, dometemperatuur, de verschillende brandstoffen en bereidingstechnieken. Dit gaat we uiteraard testen en geven wij tips waar nodig. Wij gaan heerlijke gerechten maken, van vlees, vis en kip. Alles met prachtige producten van onze lokale slagers, groente van onze lokale boeren en kruiden uit onze eigen achtertuin.

Master

workshop-master

De Master workshop is gemaakt voor de gevorderde griller, roker of ‘low & slower’. De barbecue heeft geen geheimen meer voor jou en klasse en kunde is alom bekend bij familie en vrienden. Echter wil je meer, je wilt geen ‘lekkere pulled pork’ meer maken, maar ‘fantastische pulled pork’. Je wilt je eigen stukken vlees kunnen uitbenen en meer leren over visgerechten. Daar gaan wij je bij helpen! Onze slager Nico zal als demonstratie een half varken live uitbenen. Kijk mee, leer en oefen hoe het kan.

Fish on the Barbie

fish-on-the-barbie

Ben je een fan van vis, schelp- en schaaldieren, maar wil je hier meer over weten? Dan ben jij tijdens deze workshop aan het juiste adres! Natuurlijk hoort vlees bij de barbecue, maar de laatste jaren komt de opmars van groenten en vooral vis. Wij gaan je leren welke vissen het lekkerst zijn, hoe je deze kunt bereiden en schoonmaken. Want wat is er nu leuker dan van scratch beginnen en later je eigen zelfgemaakte vis kunt verorberen?

Steak only

steak-only

We gaan het hebben over: Ribeye, Picanha, Bavette, Tritip of Santa Maria Steak, Longhaas, Diamanthaas, Ossenhaas, Entrecote, Kogelbiefstuk, Prime Rib of Ribstuk, Sucade, Zouten of niet, Dichtschroeien of Reverse sear en meer. Dat we Steak gaan eten staat vast.

Ultimate Burger Class

Workshop Ultimate Burger Class

Alles over het meest gegeten broodje ter wereld. Over de oorpsrong en geschiedenis hebben we het kort. Immers, je kent hem, de Hamburger. Bovendien hebben we onze tijd hard nodig om de ultieme burger te bereiden. Welke dat is? jij bent de jury! Dresseer je ultieme burger met sla, Tafelzuren, Avocado, Jalapeno’s, Ei, Tomaat, Ui, Kaas, Bacon, Sauzen, Kruiden, Specerijen, etc.

Veluws Roggemeelvarken

roggemeelvarken

We beginnen – op loopafstand van The Barbecue Barn – met een bezoek aan de eeuwenoude boerderij ’t Vossegat in Uddel. Sinds 1600 in bezit van de familie Versteeg. Volgens oude traditie worden hier varkens gehouden en afgemest met roggemeel van eigen grond. Zonder gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen wordt hier biologisch varkensvlees geproduceerd. De varkens hebben een eigen strobed en voldoende ruimte. Bovendien hebben de varkens altijd de vrije keuze om wel of niet naar buiten te gaan.